ons vlees
Voor een echt lekker stukje vlees ben je bij Slagerij de Goeij natuurlijk ook aan het juiste adres. Naast rund-, varkens- en kipvlees hebben we ook vers Hollands lams- en kalfsvlees in ons assortiment.
Vragen of speciale wensen? Wij helpen je graag!
ONLINE BESTELLEN >>

tante door kip
Echte Hollandse kip
Ruime stallen t.o.v. reguliere kip
Natuurlijk dag- en nachtritme
Kleinschalige opgroei t.o.v. reguliere kip
Geen groeibevorderaars
Antibiotica vrij
30% langer leven t.o.v. reguliere kip
Ambachtelijk verwerkt
Rust en ruimte
De boer geeft de kip de tijd om op te groeien. Tijdens het opgroeien hebben de kippen meer ruimte t.o.v. een reguliere kip. Door de ramen en deuren in de stal hebben de kippen een natuurlijk dag- en nachtritme.
Voeding en antibiotica
De kippen hebben vers water en gestrooid graan tot hun beschikking. Het graan is 100% plantaardig met mineralen vitaminen. De kippen krijgen geen groeibevorderaars of antibiotica.
Bezoek aan de stal
De stallen zijn open voor publiek, zodat iedereen precies kan zien hoe de kippen leven. De boer vertelt graag meer als hij in de buurt is. Ook kan iedereen de live-webcam bekijken op datzegtgenoeg.nl/tante-door.

Rundvlees
lekkerlander rundvlees
Lekkerlander maakt z’n naam waar
In onze slagerij verkopen wij “Lekkerlander Excellent”, het beste rundvlees uit de regio. Vlakbij de molens van Kinderdijk ligt de boerderij “Bongers Wens”; het agrarisch bedrijf van Jasper Meerkerk waar men al drie generaties lang de mooiste Hollandse vleesrunderen op een vriendelijke manier grootbrengt.
Kleinschaligheid
Jasper Meerkerk werkt al meer dan 25 jaar met zijn vader dag in dag uit aan een eerlijk product. Door zich te specialiseren in luxe rundvlees kon Meerkerk ontsnappen aan dwingende efficiëntie in de veehouderij. Kleinschaligheid en diervriendelijkheid zijn hiervoor in de plaats gekomen.
De runderen
De runderen zijn een speciaal ras, die dankzij de uitgekiende zorg en voeding vlees leveren met een mooie en zachte structuur. De runderen staan in de ruime stallen niet op vee-roosters die de mest gemakkelijk weg laten lopen, maar gewoon ouderwets op stro, dat driemaal per dag moet worden ververst. En dat bevordert wel de diervriendelijkheid!
Resultaat
De kalfjes en koeien op Meerkerks boerderij groeien stressvrij op tot sterke runderen, mede dankzij het vakmanschap en de passie van de veehouders. Dat alles maakt het grote verschil in kwaliteit, malsheid en smaak, en dat proeft u! Het vlees is ouderwets lekker: rundvlees zoals rundvlees hoort te zijn.
heijdra rundvlees
Dubbeldoel koe
Het is zeer duurzaam om een koe die melk heeft gegeven aan het eind van haar leven lekker te laten uitrusten waardoor zij ook nog zorgt voor een heerlijk stukje Nederlands rundvlees.
Een deel van de Hollandse melkkoeien is na haar carrière als melkkoe erg geschikt om nog te zorgen voor een mooi stukje kwaliteitsrundvlees. Daarmee dienen deze koeien een dubbel doel, namelijk de productie van melk en van een goed stukje vlees. Hier komt de term Dubbel Doel Koe vandaan.
Om de kwaliteit van het vlees van deze koeien te verhogen, is het belangrijk om ze na hun topsport carrière een periode van rust te gunnen – een welverdiende vakantie dus.
Op het vleesveebedrijf rusten de koeien in ruime strohokken, met goed voer en veel frisse lucht, ze groeien uit tot een volwaardige vleeskoe. Deze all-inclusive vakantie duurt minimaal 120 dagen. De koe groeit gemiddeld 250 kilo en dit nieuw aangezette vlees is heerlijk mals, met vet dooraderd en heeft de ouderwetse rundvleessmaak. Vanwege de hoge kwaliteit is het vlees lang houdbaar en zeer geschikt om te laten rijpen.
Lees meer op www.heijdravleesvee.nl.

varkensvlees
Iberico varkensvlees
In ons assortiment vind je nu ook Iberico varkensvlees. Het Iberisch varken is uniek in zijn soort en groeit op even unieke wijze op in Spanje. Het varken profiteert van de eigenschappen van zowel het Spaanse klimaat als de Spaanse omgeving. De genetische eigenschappen van het Iberisch varken leveren een varken op wiens vlees het cholesterolgehalte reduceert. Het vet van het vlees bevat zogenaamde gezonde eigenschappen. De intramusculaire vetten zorgen ervoor dat het vlees als het ware smelt in je mond. Een ware delicatesse!
Assortiment
Karbonade
Speklappen
Worst
het Zeeuwse scharrelvarken
De varkens worden op een milieu- en diervriendelijke wijze gehouden, in een nieuwe stal met stro, volop daglicht en buitenuitloop. De stal is helemaal aangepast aan de varkens, in plaats van andersom.
Het voer wordt op het bijbehorende akkerbouwbedrijf gehouden. Ook de mest van de varkens wordt op het eigen land gebruikt.
Lees meer op www.hetzeeuwsescharrelvarken.nl.
zeeuwse scharrelvarkens ...
... hebben een goed leven
... liggen in het stro
... eten veel stro
... kunnen naar buiten
... zijn antibioticavrij
... hebben een korte reistijd naar het slachthuis

wild & gevogelte
Ook in deze tijd van het jaar leveren wij verschillende soort wild en gevogelte. Heerlijk, voor een luxe diner. Alles is op bestelling verkrijgbaar.
Gelieve circa 3 dagen van tevoren bestellen om teleurstellingen te voorkomen.

Worstmakerij
Wij hebben een eigen worstmakerij waarin wij, op ambachtelijke manier, heerlijke producten maken. Door gebruik te maken van de beste ingrediënten proeft u daadwerkelijk de ambacht en passie terug in onze worst en vleeswaren.
Onze worst- en vleeswarenspecialiteiten worden ambachtelijk bereid in onze worstmakerij, dus loop eens binnen en proef het verschil. Zo is bijvoorbeeld onze osseworst een echte topper, gemaakt van het beste rundvlees en licht gerookt. Al verschillende malen met goud bekroond!
Wij zijn volop in beweging en ontwikkelen verder met meerdere producten. Zo hebben wij al de 'slingerworst' ontwikkeld en zijn wij bezig met het maken van saltufo en cervelaat.
Toppers uit eigen worstmakerij
Beenham
Achterham
Rookvlees
Rauwe ham
Gebraden rollades
Rosbief
Fricandeau
Zeeuws spek
Gebraden gehakt
Boterhamworst
Leverworst
Kookworst
Rookworst
Grillworst
Osseworst
Hausmacher
Iedere zaterdag is onze inmiddels beroemde grillworst te verkrijgen voor € 5,00!
