Background

Nieuws over slagerij de goeij



Samenwerking: To Good to go!

In de lente gaan wij samenwerken met de app: To good To Go. De app om voedselverspilling tegen te gaan! In eerste instantie op de woensdag en zaterdag, maar wellicht wordt dit nog aangepast. Lees meer op: toogoodtogo.nl

Jelle en Roland naar finale Baas BBQ

VIANEN • Jelle Hovens en Roland Schneider zijn doorgedrongen tot de finale van het RTL4-programma Baas BBQ. Het succesvolle duo werkt respectievelijk als kok en als worstenmaker bij Traiteurslagerij De Goeij aan de Voorstraat in Vianen.

"De programmamakers willen barbecue naar een hoger niveau tillen', zegt Jelle. Hij vormde met Roland een hecht duo, dat heel goed op elkaar ingespeeld bleek. Ze rolden gemakkelijk door de voorrondes. "Tijdens de kwartfinale moesten wij een gerecht maken, geïnspireerd op een gerecht van gastchef Lars Scharp. Het was een gerecht met tarbot, gerookte boter, oester, prei en knolselderij."

De beoordeling van de gerechten van de jury vond plaats op basis van smaak, creativiteit en presentatie. "Men was lovend over de manier waarop wij de vis hadden bereid. Alle gerechten waren heel mooi gaar. Het enige kritiekpunt was dat er nog wat meer rooksmaak aan had mogen zitten." Ook was de jury enthousiast over de tweede opdracht: een stoofpotje met lamsvlees en asperges. Bij het maken van dit gerecht kwamen ook de kwaliteiten van Roland heel goed van pas.

Volgens Jelle was het best wel een nerveuze toestand onder het toeziend oog van een camera en een presentator die tijdens de opdracht vragen stelde. "Wat lastig was aan de eerste opdracht was dat we gebruik moesten maken van een Pellet Grill, waar we allebei nog nooit mee hadden gewerkt. De barbecue wordt aangemaakt met geperste houtvezels. Je maakt gebruik van één hittebron. Het vergt heel wat vakmanschap om zowel het vlees als de groenten precies op tijd gaar te krijgen vervolgens ook nog eens netjes te presenteren.'

Smaakcombinaties

Ook voor Roland was het was deelname aan de wedstrijd een interessante ervaring. "Ik heb veel geleerd van Jelle, die heel creatief is met verschillende smaakcombinaties. Maar gelukkig pakte het allemaal veel beter uit dan ik had verwacht."

Bron persbericht

Bekijk de afleveringen >>



Meer nieuws >>

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.