Background

oud nieuws ...maar niet minder leuk
Gildeslager De Goeij in de prijzen

VIANEN • Traiteurslagerij De Goeij uit de Voorstraat in Vianen kwam uitstekend voor de dag tijdens het evenement 'Arnhem Rookworststad'. De Viaanse gildeslager won drie bekers.

Arnhem Rookworststad is een vakwedstrijd die geldt als de grootste Gelderse rookworstwedstrijd van ons land. Volgens Hans de Goeij is het evenement begonnen als keuring van de Gelderse rookworst en van lieverlee uitgegroeid tot een vakwedstrijd, waarbij ook gekeken wordt naar productinnovatie en de toepassingen van de rookworst.

Zo'n 130 ambachtelijkse slagers doen mee in verschillende categorieën. Wie 99 of 100 punten scoort, verdient een gouden beker.

Ster

"Om die te halen, mag je een klein foutje maken: een luchtgaatje in de worst of een touwtje dat niet perfect is opgebonden. Wie foutloos is, ontvangt een ster. De over-all kampioen gaat met de bronzen rookworst naar huis."

De Goeij won goud voor z'n fijne én grove rookworst, terwijl hij voor zijn productvernieuwing goud mét ster in de wacht sleepte voor een worst met chilipepers en cheddarkaas.

waardering

"Prachtig die waardering. Een erkenning voor het vakmanschap van onze rookworstenmaker Roland Schneider. Hij is nog jong, maar kan zich nu al meten met de grote mannen. En natuurlijk ook een bekroning voor ons bedrijf. Zo'n wedstrijd laat zien waar je staat met je product."
Ook de klanten profiteren van het vakmanschap van de slagerij. "We verkopen precies dezelfde worst in de winkel. Alleen maken ze daar deel uit van het productieproces: het touwtje wordt door de machine afgeknipt. Bij wedstrijden doen we dat met de hand. Het zal de klant 'worst' wezen of het touwtje een fractie te lang is, maar bij de wedstrijd kost dat punten."
In de toekomst gaat De Goeij op dezelfde voet verder. "Het blijft een uitdaging om mooie producten te maken. We proberen ons steeds te verbeteren."

Bron Het Kontakt, 2017Jonge Vianees in de prijzen met foutloze worst:
'Dit is het mooiste wat er is'

Roland Schneider (21) wilde vroeger geen astronaut of dokter worden. Nee worst maken, dat is zijn passie. En met zijn passie viel hij in de prijzen: de Vianees heeft namens gildeslager De Goeij drie gouden bekers gewonnen bij de wedstrijd Arnhem Rookworststad.

„Worsten maken, dat is het mooiste wat er is”, vindt Schneider. Via een stage vanuit zijn middelbare school kwam hij in een slagerij terecht. Eerst als schoonmaker, maar al snel werd hij gegrepen door het maken van worsten. „Het hele proces van bijvoorbeeld een varkensschouder tot een worst, het groeien van een beestje tot eten, dat vind ik geweldig. Ik weet niet hoe de slagersmarkt er over vijftien jaar uitziet, maar dit wil ik voor de rest van mijn leven blijven doen.”

Bij zo’n wedstrijd wordt er heel erg op details gelet

Namens slagerij De Goeij deed hij mee aan de wedstrijd Arnhem Rookworststad, de grootste rookworstwedstrijd van Nederland. Daar moest hij worsten maken in verschillende categorieën: fijne en grove rookworst, specials en innovatie. Voor de worsten kreeg hij van een jury punten: met 99 en 100 punten krijg je een gouden beker. Dat lukte De Goeij in de categorieën fijne en grove rookworst, en in de categorie specials kreeg hij voor zijn cheddarworst met pittige bite zelfs een gouden beker met ster. Dat houdt in dat de worst foutloos gemaakt is. „Mensen thuis kijken natuurlijk niet of er een klein luchtbelletje in de worst zit, maar bij zo’n wedstrijd wordt er heel erg op details gelet.”

Vakman

De recepten van de worsten komen van Hans de Goeij, eigenaar van de slagerij. Hij is apetrots op zijn protegé. „We zien hem als verlegen broekie hier binnenkomen, nu is hij gegroeid tot een echte vakman! Voor mij is het zo leuk om mijn eigen kennis door te geven. En we kunnen lekker samen dingen uitproberen, ik word er heel enthousiast van.”

Schneider is Meester Worstmaker. Deze titel is opgezet door het Worstmakersgilde en is eigenlijk bedoeld voor ervaren worstmakers die op zoek zijn naar verdieping. Die kunnen dan een opleiding volgen waarbij ze leren om mooie en moeilijke worsten te maken. Als ze de cursus geslaagd afronden mogen ze zichzelf Meester Worstmaker noemen. Met zijn 21 jaar is Schneider de jongste Meester Worstmaker van Nederland.

Bron AD, 2017Provinciekampioen van Utrecht

VIANEN • Tijdens de Slavakto, de slagersvakbeurs die elke drie jaar wordt gehouden, heeft De Goeij zich weer van zijn beste kant laten zien. De inzendingen zijn zó goed beoordeeld dat de Vianense traiteur-slagerij provinciekampioen van Utrecht is geworden.

Esther en Hans de Goeij doen regelmatig mee aan wedstrijden. Niet om te bewijzen hoe goed ze zijn, maar vooral om zichzelf en hun personeel scherp te houden. "Het is fijn als onze klanten zeggen dat ze tevreden zijn over onze producten. Maar als een vakjury, die veel meer oog voor details heeft, tot dezelfde conclusie komt dan zijn we daar bést trots op."

In 2012 liet De Goeij de Slavakto aan zijn deur voorbij gaan. Die viel destijds samenvan een tweede winkel in IJsselstein, en dat was op dat moment belangrijker. Maar de aanloop naar de slagervakbeurs waas ook dit jaar erg hectisch. "Er staat ook een rookworstenwedstrijd in Arnhem op stapel en we zijn volop aan het toewerken naar de Paardenmarkt. Dan maken we altijd erwtensoep. Vorig jaar kwamen we zelfs tekort, en nu zijn we heel druk met het bereiden en portioneren van 1.500 liter snert. Mede door tijdgebrek hebben we aan de inzendingen voor de Slavakto weinig extra aandacht besteed."

Esther de Goeij wil altijd graag tenminste één nieuw product presenteren. Deze keer is dat een Turkse wrap geworden. De vulling bestaat uit een mengsel van gegaard rundstoofvlees met groente en Arabische kruiden. "Lang geleden heb ik dat idee in Turkije opgedaan, en ik heb het nú pas gebruikt. Het moest in één keer goed zijn. Ik vond het zelf lekker, kreeg hetzelfde te horen nadat ik het links en rechts had laten proeven, en het is één van onze dertien inzendingen geworden. We kregen er goud met ster voor, en dat gaf een heel goed gevoel", vertelt Esther.

In de winkels in Vianen en IJsselstein, en ook bij hun buffetten en partijen in zalencentrum 't Klooster, wordt in toenemende mate gevraagd naar vegetarische producten. "Uiteraard gaan we mee in die ontwikkeling", merkt Hans de Goeij op. "We hebben in die rubriek een paddenstoelenlasagne ingestuurd, met een mix van diverse soorten paddenstoelen, groenten en kaas. De smaak was perfect; we kregen er goud voor maar nét geen sterretje." Maar met vijf keer goud en zes producten die goud met ster opleverden was er niets mis met de totale inzending van De Goeij. In 2009 werd de provinciale titel voor de eerste keer behaald, maar vanwege het bredere oeuvre legt die van 2015 meer gewicht in de schaal.

Het Kontakt, 2015Winnaar ondernemer van het jaar

VIANEN • Martin Hendericks Uitvaartverzorging heeft maandagavond tijdens het Business Event Vijfheerenlanden de award in de categorie jonge ondernemer/onderneming gewonnen. Traiteurslagerij De Goeij ging naar huis met de Rabo award ‘Samen Sterker’.

De jury van het event noemde Martin Hendericks bevlogen, innemend, betrokken en toegankelijk. De manier waarop hij zijn uitvaartonderneming runt wordt gezien als taboedoorbrekend en de jury loofde zijn nieuwe ideeën.

In de categorie jonge ondernemer/onderneming waren ook LRS Solutions BV uit Meerkerk en MindCenter Evenementen Locatie van Jeroen van der Sluis uit Vianen genomineerd.

Het juryoordeel telde voor vijftig procent mee, de andere vijftig procent was in handen van het publiek. De ruim vierhonderd aanwezigen mochten nadat alle drie de bedrijven hun bedrijfsfilm hadden getoond en een pitch hadden gegeven, via sms hun stem uitbrengen. Martin Hendericks Uitvaarverzorging kwam daarop als winnaar uit de bus.

Martin Hendericks nam zichtbaar geroerd zijn prijs in ontvangst. Hij sprak grote dank uit aan alle nabestaanden die vertrouwen hebben in zijn werk. “Ik kom bij hen binnen op het meest kwetsbare moment."

Samen Sterker award

De Samen Sterker award van hoofdsponsor Rabobank ging naar Hans en Esther de Goeij van de gelijknamige traiteurslagerij. De bank reikte deze award uit om het belang van samenwerking te benadrukken. Wils van Dam van Rabobank Vijfheerenlanden roemde de vele manieren waarop Hans en Esther de Goeij de samenwerking opzoeken met andere ondernemers, onder andere via de BIZ en de Ondernemersvereniging.

Esther de Goeij was overdonderd door de prijs. “Het is geweldig om te winnen, vooral met iets dat wij eigenlijk heel normaal vinden. Samenwerking en andere ondernemers helpen doen wij gewoon.”

MKB en Detailhandel

In de categorie MKB en Detailhandel ging Modehuis Zwijnenburg uit Meerkerk met de award naar huis. De jury noemde Eddy, Gerie, Debbie en Jeffrey Zwijnenburg echte rasondernemers die durven te investeren en doelgericht en volhardend te werk gaan.

Daarnaast werd het gebruik van de webshop geroemd, de grote kennis van de klantenkring, het vertrouwen bij leveranciers en de aandacht voor duurzaamheid bij de nieuwbouw. Ook de sociale betrokkenheid werd geroemd, Modehuis Zwijnenburg schenkt niet verkochte kleding namelijk aan de kerk.

In deze categorie waren ook MVIE uit Leerdam en Traiteurslagerij De Goeij uit Vianen en IJsselstein genomineerd.

Industrie en dienstverlening

De award van de categorie industrie en dienstverlening ging naar de TAO Groep uit Leerdam. De jury bestempelde de TAO Groep als een innovatief bedrijf met een uitstekende organisatie en een modern logistiek proces. De grote betrokkenheid bij de medewerkers en de open oren en ogen van het bedrijf als het gaat om de wensen van de klant werden ook aangehaald. Daarnaast werd de lokale betrokkenheid geroemd.

Andere genomineerden in deze categorie waren Multi Beton Vianen en TSL Leerdam.

Bron Het KontaktRoland Schneider geslaagd voor opleiding
‘Meester Worstmaker’

Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 16 januari jl. heeft Roland Schneider zijn diploma uitgereikt gekregen van de opleiding ‘Meester Worstmaker’.

Meester Worstmaker

De opleiding ‘Meester Worstmaker’ is een initiatief van Het Worstmakersgilde en bedoeld om de vakkennis van de aangesloten leden op een nog hoger peil te brengen. Zo krijgt men nog meer inzichten als het gaat om het gebruik van grondstoffen, kruiden en specerijen. Elk onderdeel wordt met een theorie- en praktijktoets afgesloten. Roland, werkzaam bij Slagerij De Goeij, Vianen heeft alle toetsen glansrijk doorstaan. Vermeldenswaardig is dat slechts een select gezelschap jaarlijks aan deze opleiding mag deelnemen.

Vakman

De verkregen inzichten komen niet alleen aan de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede, ook mag u rekenen op smakelijke innovaties. Meer in het algemeen is de worstmakerij van Slagerij De Goeij ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hier verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

De Gildeslager

Net als bijna 150 collega-slagers is Slagerij De Goeij aangesloten bij De Gildeslager. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.2e prijs worstmakerij zuid-holland

Tweede prijs ‘Worstmakerij Zuid-Holland’ voor Gildeslager De Goeij, Vianen

Tijdens de Jaarvergadering van Het Worstmakersgilde op 21 januari 2013 ontving slager De Goeij uit handen van astronaut André Kuipers de tweede prijs ‘Kampioen worstmakerij Zuid-Holland’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Gildeslager De Goeij de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt Gildeslager De Goeij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 200 collega-slagers is Gildeslager De Goeij aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur- en vleesspecialiteiten.

Onafhankelijke keuring

Het afgelopen jaar is Gildeslager De Goeij diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen – zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien heeft TNO Voeding deze producten microbiologisch gekeurd. Goed om te weten is dat de Gildeslager niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten.Films

Winkel TV Vianen

Vianen TV: Winkel TV 1

Vianen TV: Winkel TV 2

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.